Lunch wrap: Lekker, makkelijk & gezond

Vandaag deel ik één van mijn go-to recepten die ik vaak gebruik om mijn lunch voor te bereiden als ik weinig tijd heb doordeweeks. Dit recept is lekker, makkelijk en gezond!

Op mijn werk mag ik voor 3,50 per dag gebruik maken van de kantine. Helaas is de kantine niet zo geschikt voor vegetariërs omdat er vaak schnitzel, braadworst, kip etcetera wordt voorgeschoteld. Bovendien wordt er veel met (slag)room en overmatig zout gewerkt. Daarom heb ik besloten om zelf mijn lunch dagelijks mee te nemen.

Omdat ik gisteren uit eten was en niet meer zo veel tijd had, heb ik besloten een wrap te maken. Eigenlijk zorg ik dat ik altijd wraps in huis heb, hier kan ik dan binnen vijf minuten een lunch mee klaarmaken voor de volgende dag. Het enige wat je nodig hebt is het volgende:

  • Een wrap (ik heb voor de lunch van vandaag een wrap met lijnzaad gebruikt)
  • Een spread – ik gebruik vaak hummus, groentespread (Zonnatura) of barbecuesaus
  • Groente
  • Eventueel een vleesvervanger zoals tofu of tempeh

Het enige wat je hoeft te doen is de wrap besmeren met je favoriete spread, de groente toevoegen en de wrap dichtvouwen. Easy as that!

Ik heb eigenlijk altijd groente in de koelkast heb liggen die ik kan gebruiken voor salades, buddha bowls en wraps. Voorbeelden hiervan zijn geraspte wortel, sliertjes komkommer (hiervoor gebruik ik een spiraalsnijder), cherrytomaatjes en sla.

Voor mijn lunch van vandaag heb ik de volgende ingrediënten gebruikt: Bonen-paprika spread, komkommersliertjes, geraspte wortel, cherrytomaatjes, gemengde salade en wat zwarte peper en edelgistvlokken. Edelgistvlokken zijn gistvlokken met een noot-kaasachtige smaak waar B12 in zit. Je kunt het zien als een soort lekker voedingssupplement. In het Engels heet dit nutritional yeast en je kunt het toevoegen aan bijvoorbeeld wraps, pasta en sandwiches.

IMG_4114.JPG

Omdat ik vandaag na het werk ook direct wil sporten heb ik voor extra proteïne ook een klein bakje gemarineerde kidneybonen toegevoegd. Dit zijn ongeveer drie eetlepels kidneybonen, met twee theelepels lente ui, zout, peper en een theelepel balsamico azijn. Zo ziet mijn lunchbakje er vandaag uit:

FullSizeRender

Trouwens, als jullie het net zo lastig vinden als ik om een wrap goed dicht te vouwen zonder dat alles er uit valt, heb ik hier een linkje naar een korte Youtube video (15 sec) waarin het duidelijk wordt. Het heeft mij ook geholpen, alhoewel ik eigenlijk altijd veel meer in de wrap stop! 😉 En een laatste tip: de wraps die je over hebt kun je prima invriezen in de verpakking.

Wat eten jullie graag voor lunch? Ik ben heel benieuwd naar jullie ideeën.

Liefs, ilse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s