Getest: Paprika-bonenspread van NOA

Afgelopen week zag ik deze paprika-bonenspread van NOA in de supermarkt liggen. Op brood/crackers eet ik vaak hummus of avocado, maar daar houdt het wel een beetje mee op. Ik was dus blij dat ik iets nieuws had gevonden en heb dit meteen getest. Zo ziet het er uit, het is glutenvrij en veganistisch en je kunt het gebruiken om je groente in te dippen, als broodbeleg of bijvoorbeeld in je wraps:

FullSizeRender 10

Voor de oplettende lezer: dit is inderdaad een Duits product. Ik woon zelf in Duitsland maar omdat ik weet dat er veel mensen zijn die graag in Duitsland boodschappen doen, bijvoorbeeld bij de Kaufland/Real/Edeka, hebben jullie er misschien toch wat aan.

Het is een hartige spread die smaakt naar gegrilde paprika. De smaak van de bonen komt niet echt terug, wat ik zelf wel prettig vind. Er zitten ook tomaten & quinoa in! De structuur is vergelijkbaar met filet americain en het is makkelijk te smeren. Vanochtend heb ik de spread gecombineerd met cherrytomaatjes en wat peterselie van ons plantje.

FullSizeRender 2

Persoonlijk vind ik dit een erg lekkere spread en een welkome afwisseling van de hummus. Ik zou het wel alléén als broodbeleg aanraden, het is niet zo lekker om er groentes in te dippen en ook is de structuur er niet echt geschikt voor. Je zou dit wel kunnen gebruiken als pastasaus!

De spread kost ongeveer €1,80 hier in Duitsland en is verkrijgbare bij alle grotere supermarkten. Ook zijn er meerdere smaken verkrijgbaar, bijvoorbeeld linzen-curry. In Nederland kan deze spread ook online besteld worden op Veggiedeli. Hier is hij alleen wel iets duurder helaas.

Wat is jullie favoriete broodbeleg?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s