Hoe bespaar je tijd en geld?

Ik deel met jullie vandaag een tip waar je heel veel aan gaat hebben! Of je nou vegetarisch, veganistisch of gewoon alles eet, dit is voor iedereen handig om te lezen. Ik wou dat ik dit veel eerder had uitgevonden.

Toen ik net begon met vegetarisch en veganistisch eten, was ik op zaterdag vaak veel tijd kwijt met ons boodschappenlijstje. Zowel ons ontbijt als de lunch en het avondeten gingen er anders uit zien, dus ik struinde allerlei websites en youtube af naar recepten en probeerde altijd alles zo te plannen, dat we niets weg zouden hoeven gooien. De eerste keer is dit nog leuk maar als je dat een aantal keer hebt gedaan dan ben je er wel redelijk klaar mee. Ik wilde weer zorgeloos naar de winkel lopen en kopen waar ik zin in had.

Een tijdje terug had ik weinig tijd om een lijstje te maken en hebben we maar gewoon hier en daar wat boodschappen gehaald – we zouden wel zien. We hadden wat aardappels, rijst, en verschillende groentes. Voor alle mensen die ook tijd willen besparen, let op! Dit ga je doen.

Je maakt twee verschillende soorten koolhydraatbronnen klaar, bijvoorbeeld aardappeltjes uit de oven en rijst. Verder doe je wat groentes gesneden (en eventueel bereid) in bakjes. Op de avond voordat je je lunch nodig hebt, pak je gewoon uit je bakjes waar je zin in hebt! Zo kun je iedere dag andere combinaties maken en ben je snel klaar met de voorbereiding. Je kunt hier veel geld mee besparen, omdat je seizoensgroenten kunt kopen en veel uit blik/pot kunt gebruiken, denk aan bonen en mais. Op de markt kun je de groentes die aan het eind van de dag nog niet verkocht zijn vaak voor een prikkie van de kraamhouder overnemen. Je kunt ze dan bereiden zoals je wil: je kunt ze roosteren, bakken, rauw eten of stomen. Als je doordeweeks niet te veel tijd hebt voor het avondeten, is dit ook een snelle en gezonde oplossing. Bovendien kan je hetzelfde principe ook goed toepassen op ontbijt 🙂

Dit is een lijstje met mijn favoriete voedingsmiddelen die ik hiervoor gebruik.

 • Rijst
 • Couscous
 • Quinoa
 • Bulgur
 • Aardappels (gebakken/gekookt/in schijfjes/krieltjes…)
 • Kidneybonen
 • Komkommer (ik maak er met de spiraalsnijder altijd sliertjes van)
 • Wortels (geraspt/gesneden/rauw/gekookt)
 • Paprika (geroosterd in de oven/rauw)
 • Sla
 • Spinazie
 • Kikkererwten (geroosterd in de oven/gekruid)
 • Tofu
 • Tempeh
 • Tomaten (ik vind het lekker om hier wat peper, zout en peterselie aan toe te voegen)
 • Cashewnoten

Top het af met je favoriete saus, bijvoorbeeld Sriracha, tomatensalsa, hummus of balsamicocrème. Trouwens, als je je bakjes in de koelkast hebt liggen kun je er ook prima wraps mee maken!

Vandaag zag dit er zo uit bij mij (helaas is de eerste foto niet erg scherp, maar you get the point:) ):

IMG_4155

IMG_4156

Ik hoop dat jullie er ook net zo veel aan gaan hebben als ik. Heb jij nog favoriete combinaties? Ik ben erg benieuwd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s