Recept: Rode curry met tofu

Ik heb net onwijs lekker gegeten dus ik dacht: laat ik het recept met jullie delen πŸ˜€ Het is eigenlijk een gerecht wat ik in elkaar heb geflanst in 20 minuten. Iedereen kan dit maken!

Voor dit recept heb ik currypasta (rode) gebruikt, als je dit product gebruikt kijk dan altijd even of er geen vissaus of garnalen in verwerkt zijn! Dit gebeurt niet zo vaak… Maar toch. En voor de vegans: soms stoppen ze er melk in (??) dus check dat ook even. De currypasta van het merk Koh Tai (verkrijgbaar bij bijna elke supermarkt) is sowieso vegan.

IMG_4160.jpg

Wat heb je nodig voor twee personen?

 • 2 eetlepels rode curry pasta
 • 1 blik kokosmelk (400 ml)
 • 1 ui
 • een duimpje gember (de schil verwijderd)
 • 1 teentje knoflook
 • Wok-groente mix (ongeveer 500 gram, dit kunnen verse wokgroenten zijn of uit de diepvries) of gewoon de groentes die je in de koelkast hebt liggen. Aubergine, (zoete) aardappel, erwtjes, boontjes, paprika, het is allemaal lekker.
 • 200 gram rijst

Toppings (per persoon):

 • Handje koriander
 • Handje lenteui
 • Pinda’s

Voor de tofu:

 • 200 gram extra firm tofu
 • 2 eetlepels ketjap
 • 1 eetlepel sojasaus
 • 1 eetlepel sesamolie (optioneel)
 • 2 eetlepels (tapioca)zetmeel (optioneel, te krijgen bij de toko)

Wat ga je doen?

Haal de tofu uit de verpakking, wikkel er wat keukenpapier omheen en leg er iets zwaars op (bijvoorbeeld een pan), zodat het vocht eruit kan. Dit klinkt heel raar maar het helpt de tofu om knapperiger of malser (ligt er aan hoe je het bereidt) te worden, en het heeft op die manier meer plek in de structuur om de smaken die je toevoegt op te nemen.

Snijd de ui, gember en knoflook fijn, verwarm een eetlepel olie in een grote pan en bak dit tot de ui glazig is. Voeg de rode currypasta toe en bak mee totdat deze begint te geuren. Voeg nu de kokosmelk toe en breng het mengsel aan de kook. Nu kun je al je groentes toevoegen en de curry een kwartier laten pruttelen.

In de tussentijd kook je de rijst in een ruime hoeveelheid kokend water gaar.

Haal de tofu uit het keukenpapier en snijd in plakken, en vervolgens in blokjes. Als je tapiocameel hebt, doe dan de blokjes tofu in een druk- en sluitzakje, voeg hier twee eetlepels tapiocameel aan toe en schudden maar! Laat even rusten. Als je geen tapiocameel hebt, sla je deze stap gewoon over.

Doe wat olie in een koekenpan en voeg de tofu blokjes toe. Roer er nu de ketjap, sojasaus en sesamolie doorheen en laat de tofu op middelhoog vuur even bakken (let op: als je tapiocameel hebt gebruikt moet je goed blijven roeren, anders gaat het plakken). Als de blokjes goudbruin en een beetje chewy zijn, zijn ze klaar! Zonder tapioca worden ze iets minder chewy maar ook nog steeds lekker. Voeg gerust naar smaak wat meer ketjap of sojasaus toe.

Giet de rijst af en doe er zo veel curry op als je wilt. Leg hier wat tofu op en strooi de koriander, lente-ui en pinda’s erover. Als je curry over hebt kun je die nog drie dagen in de koelkast bewaren of zelfs invriezen. Of je neemt het de volgende dag mee als lunch met wat extra rijst en toppings.

Eet smakelijk! Oja, en laat je het me even weten als je dit recept hebt gemaakt?

Liefs, Ilse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s