Recept: Geroosterde zoete aardappelsalade met hummusdressing

Overdag ben ik vaak al bezig met het avondeten en ik hou er van om lekker te experimenteren met de groentes die ik lekker vind! Dit recept is ook op deze manier samengeraapt, easy en perfect voor een zomeravond. De combinatie van het zoete van de aardappel, het zoutige/zurige van de dressing en het frisse van de paprika en lente-ui maken dit een hele lekkere en goed vullende salade!

Wat heb je nodig voor 3 à 4 personen?

  • 1 krop sla (je kunt ook verse spinazie gebruiken)
  • 1 rode paprika
  • 2 grote zoete aardappels
  • 2 lente-uitjes
  • 1 stronk broccoli
  • 4 eetlepels hummus
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel gedroogde dille

Verwarm de oven voor op 180°C. Was en snijd de zoete aardappels in blokjes of schijfjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en verspreid de zoete aardappelschijfjes over het bakpapier. Besprenkel met wat olijfolie en zout en bak 25 – 30 minuten, let goed op dat de aardappels niet verbranden!

Ondertussen snijd je de broccoli in roosjes en kook je deze beetgaar in kokend water. Kook de broccoli niet te lang want dan worden ze zompig, je bent op zoek naar knapperig! Was en snijd de sla en doe in een grote kom. Snijd ook de paprika in reepjes of blokjes en de lente-ui in ringetjes. Giet de broccoli af en verdeel de broccoli, paprika en lente-ui over de sla.

Maak een dressing van de hummus, het citroensap, de dille en gooi hier net genoeg water bij zodat je een dressing structuur bereikt.

Haal de zoete aardappel uit de oven en verdeel over de salade. Top af met de dressing en genieten maar!

Zelf voeg ik soms nog wat tahini toe, dat is een pasta gemaakt van sesamzaadjes. Dit vanwege de vetten en natuurlijk de lekkere smaak. Maar dit moet je helemaal zelf weten! Je kunt hier ook prima een veggieburger bij eten of wat gewokte tofu. Maar de salade op zich is ook vullend en prima mee te nemen als lunch de volgende dag.

Liefs, Ilse

2 gedachtes over “Recept: Geroosterde zoete aardappelsalade met hummusdressing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s