Recept: Pindakaas-banaan koekjes

Het werd wel eens tijd voor een zoet recept! Op zondag is het bij ons thuis altijd bak- en kook dag. Ik bereid de week voor en maak wat spreads en snacks. Vandaag deel ik een supersnel en makkelijk recept voor pindakaas-banaan koekjes met havermout. Ze zijn zoet, chewy, vullend en lekker. Eet ze bijvoorbeeld afsluiter van je lunch!

Wat heb je nodig voor 12 koekjes?

  • 140 gram havervlokken (ik heb hele gebruikt en je kunt ook prima havermout gebruiken denk ik)
  • 2 bananen (rijp, met spikkels)
  • 2 eetlepels rozijnen, cranberry’s, abrikozen of ander gedroogd fruit, kleingesneden
  • 2 eetlepels pitten (bijvoorbeeld zonnebloempitten, pompoenpitten) – optioneel
  • 2 flinke eetlepels pindakaas (ik heb crunchy gebruikt, maar je kunt elke soort notenpasta gebruiken)
  • Een snufje vanillepoeder

Het leuke van dit recept is dat je kunt variëren met wat je in de koekjes stopt. Zolang je de havermout, banaan en pindakaas als basis gebruikt kun je er aan toevoegen wat je wil. Wat dacht je bijvoorbeeld van stukjes pure chocola, of een snufje kaneel? Je kunt ze helemaal naar je eigen smaak aanpassen.

Wat ga je doen?

Verwarm de oven op 180ºC en bekleed een bakplaat of een rooster met bakpapier. Prak de bananen met een vork fijn en voeg de rest van de ingrediënten toe. Meng alles goed door elkaar en verdeel het ‘deeg’ in 12 balletjes. Leg deze op de bakplaat en druk ze fijn met een lepel of een vork. Zet de koekjes ongeveer 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn aan de randjes. Bij sommige ovens duurt het misschien 2 a 3 minuutjes langer, maar pas op dat de koekjes niet verbranden! Laat ze vervolgens even afkoelen op een rooster.

Je kunt de koekjes in een afgesloten bakje een paar dagen in de koelkast bewaren, of ze invriezen in een druk- en sluit zakje zodat je altijd wat in de vriezer hebt liggen. Zo ben je in een kwartiertje klaar en heb je een lekkere en gezonde snack om mee te nemen naar je werk of om ’s avonds bij de koffie te eten.

Pindakaas bananen koekjes, gezond, snel en lekker

Liefs, Ilse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s