Getest: Tofu Omelet van de Veganchallenge

Eind vorig jaar ben ik gestopt met eieren eten. Ik merkte altijd dat ik op maandag en dinsdag extreem last had van mijn buik en de enige verklaring die ik daarvoor kon vinden was het eitje op zondagmorgen. Daarna ben ik op gaan letten en merkte ik inderdaad dat wanneer ik een ei at, mijn lichaam extreem reageerde. Dus toen heb ik afscheid genomen van eieren en sindsdien heb ik er eigenlijk ook niet meer echt aan gedacht, ik miste alleen soms op zondag mijn omeletje. Mijn verbazing was dan ook groot toen ik op internet en recept vond voor een plantaardig omeletje met tofu. En niet zomaar tofu, maar zijden tofu. Daar had ik dus echt nog nooit van gehoord en ik kon me niet voorstellen dat je daar een maaltijd mee kon maken.

Ik ben natuurlijk niet voor niets deze blog begonnen, dus ik heb de taak op me genomen om dit gruwel recept toch te gaan proberen zodat jullie weten of dit een winner is of niet. Het recept komt van de website van de Veganchallenge, deze site is in het leven geroepen om mensen te laten zien dat plantaardig eten niet moeilijk hoeft te zijn. Twee keer per jaar doen ze echt een challenge, waarbij je uitgedaagd wordt om 30 dagen veganistisch te eten. Je krijgt dan ook iedere dag tips en recepten toegestuurd en je kan ervaringen delen met andere deelnemers. Mocht je interesse hebben, op 1 oktober start de volgende challenge!

Voor het tofu omelet heb je de volgende waslijst aan ingrediënten nodig, maar je kunt zelf natuurlijk variëren met groenten/kruiden etcetera.

  • 400 g zijden tofu (ik heb dit in de toko gevonden in de koelkast)
  • 1 theelepel kurkuma
  • kruiden naar smaak
  • 1/2 paprika
  • 2 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram kikkererwtenmeel (volgens mij kan je prima elk soort meel gebruiken)
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 eetlepels edelgist (optioneel)

Eigenlijk was het recept zelf heel makkelijk. Laat de tofu uitlekken, snijd de groenten en doe alles bij elkaar in een blender of keukenmachine en mix tot een glad beslag. Daarna kon je dit net zoals een normaal omelet in de pan bakken met een beetje plantaardige olie.

Zijden tofu in de blender met groente en kruiden

Toen ik klaar was met alles snijden en blenderen, proefde ik het beslag en vond ik het erg melig smaken. Dat was ook het moment dat ik er achter kwam dat er in mijn verpakking tofu maar 300 gram zat in plaats van 400 gram en dat ik het meel niet naar ratio veranderd had… Niets meer aan te doen.

Het bakken zelf was eenvoudig, zodra er op de bovenkant van het ‘omelet’ bubbeltjes kwamen heb ik het omgedraaid en het zag er ook uit als een omelet. Qua smaak…. ben ik niet heel erg overtuigd. Het is op zich best lekker alleen het is gewoon geen omelet. Het idee dat ik die flubberige tofu hierin had gedaan vond ik wel heel cool – producten zijn zo veelzijdig! Ik heb zijden tofu even gegoogeld en gezien dat dit ook veel voor desserts wordt gebruikt (voor chocolademousse bijvoorbeeld!).

Nu ik weet dat dit soort recepten bestaan heb ik wel de smaak te pakken. Ik ga nu op zoek naar een ander omelet recept wat ik kan proberen waar ik iets vrolijker van word. Heb jij een tip voor me, of een recept waarvan je graag wil dat ik het probeer? Laat het me weten!

Liefs, Ilse

Tofu omelet op zondagmorgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s