Recept: Sandwich met zelfgemaakte bonenspread

Een lekker bammetje gaat er bij mij altijd wel in! Vaak kies ik voor de makkelijke optie: een boterham met pindakaas. Maar soms heb ik zin in iets bijzonders, en zo ben ik op deze bonenspread gekomen. Dit is super makkelijk te maken (want het moet immers idiot-proof zijn) en lekker. Probeer het eens!

Wat heb je nodig voor vier flinke porties:

  • Een blik kidneybonen (afgespoeld onder de kraan)
  • Peper
  • Zout
  • Kruiden naar keuze
  • 1 eetlepel tomatensalsa (die saus voor bij de taco’s)
  • 1 tomaat
  • een handje sla of verse spinazie
  • eventueel een theelepel gesneden lente-uitjes

Wat ga je doen?

Prak de kidneybonen met een vork in een grote bak fijn. Als dit niet zo makkelijk lukt, maak er dan met je handen moes van. Breng op smaak met peper en zout en voeg dan je favoriete kruiden toe! Ik gebruik graag paprika en knoflookpoeder, maar komijn, kerrie of uienpoeder is ook lekker. Doe er daarna de tomatensalsa bij, dit geeft het echt een bijzondere smaak!

Doe daarna de spread op een boterham (dit mag best een flinke laag zijn) en beleg dit dan met de sla of spinazie, tomaten en lente-ui. Als je het in huis hebt is een avocado er ook erg lekker bij! Natuurlijk kun je er ook komkommer, of eventueel een extra saus (sriracha!!) op doen. Het is tenslotte jouw broodje! Bewaar deze spread maximaal vier dagen in een afgesloten bakje in de koelkast.

Boterham met zelfgemaakte bonen spread, avocado en tomaat

Liefs, Ilse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s