Kluns moment #2 – Gedroogde kikkererwten klaarmaken

Ik kreeg van mijn moeder vorige week een berichtje met de vraag of ik wat meer kluns momenten kon delen. Zo gezegd zo gedaan, ik wil natuurlijk wel eer doen aan de naam van deze blog… Eigenlijk was ze precies op tijd met haar timing want die avond ging het weer episch mis.

Om verschillende redenen is het bij mij onwijs druk op het werk en daarom was ik haast euforisch toen ik er ’s ochtends aan dacht om wat kikkererwten in de week te zetten (je kunt in deze blogpost lezen waarom ik überhaupt gedroogde kikkererwten had gekocht). Ik had op internet opgezocht hoe je gedroogde kikkererwten moest klaarmaken en je moet ze dus acht tot twaalf uur weken, en dan nog ongeveer 90 minuten koken.

Toen ik dus na het werk thuiskwam en gegeten had, heb ik de kikkererwten in een pannetje op het vuur gezet. Ik moest nog wat werken en ben vooral in het eerste half uur braaf gaan kijken. Toen ik eenmaal in mijn concentratie zat merkte ik vaag dat het lekker begon te ruiken in huis – ik dacht dat mijn vriend worstjes aan het bakken was. Het rook zo lekker rokerig.

Toen hij iets later bij mij kwam kijken en ook rook wat ik rook, trok hij een hele andere conclusie dan ik: hij zei dat er iets aan het verbranden was. En ja hoor! Ik was natuurlijk mijn kikkererwtjes compleet vergeten en ze zijn er (zie uitgelichte foto) niet zo goed vanaf gekomen. Een aantal heb ik nog kunnen redden, maar het grootste deel kon zo weer de kliko in. Goed bedoeld, leuk bedacht, maar de uitvoering was een beetje jammer.

Mijn tip dus ook aan jullie: koop lekker kikkererwten uit pot, dan weet je zeker dat het goed gaat (wel even afspoelen hè!). Bovendien kun je met het vocht uit deze pot schijnbaar merengue maken! Dit ga ik binnenkort voor jullie testen. De volgende keer neem ik in de supermarkt namelijk gewoon een hele tray mee.

Liefs, Ilse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s