Getest: Plantaardige cashew-ricotta van The Simple Veganista

Één van de redenen waarom ik niet 100% plantaardig zou kunnen leven, is omdat dat ik te veel van kaas houd. Nu wordt het ons echt elke dag weer makkelijker gemaakt om plantaardige alternatieven te vinden voor de dingen die we anders zouden missen, maar kaas heb ik nog niet echt kunnen vinden. Toen ik dan ook dit recept tegenkwam waarmee ik zelf ‘ricotta’ kon maken heb ik dat natuurlijk meteen gedaan!

Deze ricotta is gemaakt van rauwe cashewnoten en super makkelijk te maken: je laat je keukenmachine het werk doen! Ik heb de ricotta gebruikt als topping op mijn lasagne soep en ook op crackers met tomaten smaakte dit goed! Ik was alleen iets uitgeschoten met het appelazijn dus daar ga ik de volgende keer beter op letten maar ik vond dit echt wel een gaaf recept! Het smaakt goed en de consistentie is ook top.

Wat heb je nodig?

  • 1,5 cups rauwe cashewnoten, het liefst 2 à 3 uur geweekt in water
  • 0,5 cups water
  • het sap van 1 grote citroen, of een eetlepel appelazijn
  • 1-2 eetlepels edelgistvlokken (optioneel)
  • 1 teentje knoflook
  • uienpoeder naar smaak
  • zeezout en zwarte peper naar smaak

Wat ga je doen?

Het is heel simpel: giet de cashewnoten af en doe deze samen met de andere ingrediënten in je keukenmachine. Laat deze draaien tot je een ricotta consistentie hebt bereikt. Soms moet je even de zijkanten leegschrapen, en als het mengsel te dik is kun je er wat water aan toevoegen. Voeg naar smaak meer zout toe, sommigen houden van een zoutere ricotta. Doe de ricotta in een luchtdicht bakje en laat het nog even dikker worden in de koelkast. Je kunt de ricotta een kleine week (5 à 6 dagen) in de koelkast bewaren.

Nu ik dit heb ontdekt wil ik meer kaas gaan proberen te maken. Feta is bijvoorbeeld een kaas die ik vaak mis en ook mozzarella speelt een belangrijke rol in mijn leven 🙂 Ik ben heel benieuwd wat er online allemaal nog meer te vinden is!

Hebben jullie al wel eens zelf plantaardige kaas gemaakt? Hoe was het? Laat het me weten!

Liefs, Ilse

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s