Matildas Kitchen Frankfurt

Hotspot: Lunchroom Matildas Kitchen in Frankfurt am Main

In Duitsland is het heel normaal om op zaterdag of zondag buiten de deur te ontbijten of brunchen. All You Can Eat ontbijtjes, ontbijtplateaus of een typisch Duits ontbijt – het is er allemaal. Ook in onze buurt zijn er veel schattige lunchrooms en koffietentjes te vinden. Vandaag neem ik jullie mee naar Matildas Kitchen, vlakbij de universiteitscampus in het mooie Westend.

Visitekaartje Matildas Kitchen Frankfurt

Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit tentje al een paar keer voorbij ben gelopen zonder er aandacht aan te besteden. Er is een klein terras buiten maar het gebouw zelf ziet er een beetje troosteloos uit. Ook is de lunchroom op zaterdag gesloten, wat ook de reden is dat ik er nooit eerder naartoe ben geweest. Vandaag hadden we zin om buiten de deur te ontbijten en zijn we hier toch naartoe gegaan. En we werden niet teleurgesteld!

Menukaart Matildas Kitchen Frankfurt Terras

De kaart biedt voor ieder wat wils: er is keuze uit zoet ontbijt en hartig ontbijt en er zijn genoeg vegetarische en vegan opties. Ze bieden op het zoete menu verse wafels met huisgemaakte marmelade, botercroissants, vers fruit en ook yoghurt met zelfgemaakte granola aan. Bovendien hebben ze ook verschillende belegde broodjes, bijvoorbeeld met avocado, hüttenkäse of notencrème. Uiteraard kun je ook een gekookt, gebakken of een scrambled egg bestellen met toppings naar keuze of kiezen uit één van de drie vaste ontbijtmenu’s. De prijzen waren ook dik in orde!

Ik ging voor de vegan granola (havervlokken, ahornsiroop, kokosvlokken & geroosterde noten) met vers fruit en sojayoghurt. Jelle koos het Fitness ontbijt menu wat bestond uit een belegde boterham met avocado, kalkoenfilet en twee spiegeleieren geserveerd met een salade. Hij eet vaak wel vega(n) mee maar hij is niet vegetarisch. Ook namen we een vers sapje van wortel, appel, gember en sinaasappel. We sloten af met koffie (ik zwart) en Jelle nam een cappuccino.

Vegan granola met fruit, sap en fitness ontbijt met avocado en salade

We zaten aan de straat in het zonnetje op een vol terras en dit was perfect om van het lekkere weer en eten te genieten en mensen te kijken. De sfeer is gezellig en ook van binnen ziet Matildas Kitchen er leuk uit. Ik hou van dit soort interieur! Normaal ligt er in de vitrine ook allerlei eten maar ik denk dat ze nog bezig waren met koken toen wij er waren. Ook kan je allerlei dingen kopen zoals kookboeken, bakvormpjes, decoratie en servies en in de middag kan je hier ook een hapje eten en een biertje drinken. De bediening was vriendelijk en het eten is vers. Ik zou je zeker aanraden om hier eens een kijkje te nemen als je in Frankfurt op bezoek bent, een beurs bezoekt of hier woont!

Liefs, Ilse

Interieur Matildas Kitchen FrankfurtInterieur Matildas Kitchen FrankfurtInterieur Matildas Kitchen FrankfurtInterieur Matildas Kitchen FrankfurtInterieur Matildas Kitchen FrankfurtInterieur Matildas Kitchen Frankfurt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s