De verpakking van de vegan bratwurst

Getest: Vegan bratwurst (braadworst)

Ik wist niet wat ik zag toen Jelle gisteren met deze plantaardige braadworsten aan kwam zetten. Ik heb al wel wat vleesvervangers geprobeerd zoals kipstukjes en gyrosreepjes maar een worst vond ik toch wel heftig. Eigenlijk houd ik helemaal niet van worst – de structuur, het omhulsel, het mondgevoel… Het is niet echt mijn ding. Maar deze moesten natuurlijk voor jullie getest worden, dus bij deze: de vegan bratwurst test.

Als eerste natuurlijk de verpakking. Ik vind persoonlijk dat dit een mooie verpakking is: ik vind het design mooi, je ziet hoe het product er uit komt te zien, je ziet in één keer de allergenen (de worsten zijn lactose- en glutenvrij) en ze laten zien hoe je ze kunt opdienen (met zuurkool uiteraard… Duitsers :D).

De verpakking van de vegan bratwurst

Onder in het kijkvenster zie je hoe de worstjes er ‘rauw’ uitzien. Ze zijn een beetje bleek maar doen niet onder voor de gemiddelde rauwe worst. Ze komen wel dichter in de buurt van een witte-, dan van een runderbraadworst.

De worstjes moeten acht minuten in de pan gebakken worden, als je vegan bent gebruik je hiervoor natuurlijk plantaardige olie. Het resultaat lijkt verassend veel op een echte worst! Ze zijn overigens ook geschikt voor op de barbecue.

Het resultaat na het bakken van de vegan bratwurst

Ik heb de worst gegeten bij een halve broccoli en wat rijst, in plaats van met zuurkool. Het is geen lust voor het oog natuurlijk, maar dat is naar mijn mening geen één worst.

De smaak was best oké, het was zelfs een beetje lekker. Ik vond de vegan bratwurst goed gekruid en hij was ook knapperig. De reden waarom ik vroeger niet zo van worst hield was dat vet wat in je mond spatte zodra je een hap nam – dat bleef bij deze ‘worst’ uit. De structuur was wel iets compacter maar dit was niet storend, wel voelde het een beetje gek om dit te eten omdat het echt in de buurt van een normale worst kwam.

Als je vega(n) bent geworden en je bratwurst op brood met een beetje mosterd mist, zou ik dit product echt aanraden. Maar ook al was het best lekker, ik zou het niet nog een keer kopen. Sowieso eet ik liever peulvruchten, tofu of tempeh dan dit soort ‘nepvlees’ omdat daar meer voedingsstoffen in zitten, al blijft dit wel leuk om te proberen. Het is fijn dat dit soort producten er zijn voor de cravings, en ze zijn beter voor het milieu dan een echt stukje braadworst, maar ik kan me niet voorstellen dat dit een gezond product is voor je lichaam. Er zitten weliswaar de helft minder calorieën in per 100 gram dan een echte bratwurst maar het blijft natuurlijk nog steeds een sterk bewerkt product wat je zeker ook niet elke dag moet eten.

Wat is jullie mening over vleesvervangers, en hebben jullie een favoriet?

Liefs, Ilse

Een gedachte over “Getest: Vegan bratwurst (braadworst)

 1. Kudret zegt:

  İk eet veel prod kikkererwten zoals falafel etc
  Mij is verteld dat verl soja eten niet goed is??
  İk eet wel shoarma vleesvervangers van dezelfde merk als braadworsten en brood smeerprodukten die ik in rewe duitsland koop
  En veel groente

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s