Thaise noedelsalade

Kleurrijke Thaise noedelsalade

De herfst is intussen begonnen. Ik vind dit helemaal niet erg want dit is mijn favoriete seizoen! De kleuren van de natuur, de dikke truien en grote potten thee (en natuurlijk goede rode wijn) – ik hou er van. Ik kan dan ook niet wachten mijn lievelingsrecepten voor deze periode met jullie te delen! Ik wil jullie alleen deze lekkere salade niet onthouden die eigenlijk een beetje meer bij de zomer past 🙂 dus als je nog even een zomers dagje wil beleven, of gewoon een ziek lekkere salade wil eten, look no further!

Deze noedelsalade heeft van alles wat: hij is knapperig, zacht, fris, zoet en zout en een lust voor het oog! Ik ben er een groot fan van en je kunt met de ingrediënten prima variëren! Voor twee grote eters of drie normale eters gebruik ik meestal het volgende:

  • een flinke hand van je lievelingsnoedels (wat je denkt nodig te hebben om je honger te stillen 😀 – ik gebruik meestal rond de 250 gr en neem het liefst sobanoedels of boekweitnoedels) gekookt en afgespoeld met koud water
  • 2 grote wortels, geraspt of met een dunschiller/spiralizer in sliertjes geschild
  • 1 rode paprika in reepjes
  • minimaal 2 handen verse spinazie
  • twee handjes koriander, kleingesneden
  • twee handjes munt, kleingesneden
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
  • 2 à 3 handen gesneden rauwe rode kool, in reepjes
  • (optioneel) gemarineerde/gebakken tempeh/tofu voor eiwitten als dit je avondeten is 

Wat ga je doen?

Doe alle ingrediënten in een grote bak en hussel door elkaar. Je hoeft nu alleen nog een dressing toe te voegen! Dit kan uiteraard iets zijn wat je zelf lekker vind, ik maak vaak de volgende pinda-dressing: drie eetlepels ahornsiroop, twee eetlepels water, drie eetlepels pindakaas (gewoon de real deal, liefst nog met stukjes) en een eetlepel citroensap en mix dit door elkaar met een vork. Je kunt hier ook wat chiliflakes doorheen doen voor een beetje pit of een beetje Sriracha saus over de salade verdelen (niet te veel!!).

De salade is natuurlijk ook hartstikke lekker als bijgerecht 🙂

Eet smakelijk!

Thaise noedelsalade

Een gedachte over “Kleurrijke Thaise noedelsalade

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s