Vegan Mexicaans

Recept: Mexicaanse tortillas uit de oven met tempeh

Ooh, ik hou van Mexicaans eten en met dit weer heb ik heel veel zin in vullend, warm comfortfood. Normaalgesproken aten Jelle en ik taco’s met gehakt, tacokruiden, en een hoop KAAS en natuurlijk crème fraÎche. Dit is, zoals jullie ondertussen wel door hebben waarschijnlijk, niet meer hoe ik mijn eten graag heb. Maar er moest wel een goed alternatief komen wat bij Jelle ook in de smaak zou vallen, en waar we vol van blijven zitten. Doordat hier een hoop bonen in zitten en doordat we er tempeh aan toe voegen, zit er genoeg proteïne in wat ons daarbij goed helpt. Dit is een super simpel en smaakvol recept waarmee je goed kunt variëren. Bovendien is het helemaal plantaardig! 😀

Wat heb je nodig voor twee personen (naast drie pannen en een ovenschotel):

 • 1 blik zwarte bonen of kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
 • 1 groot blik linzen, uitgelekt en afgespoeld
 • 1 ui, gesnipperd
 • 1 teen knoflook, geperst
 • 1 pot (400 ml) tomatensaus *niet met basilicum, liever zonder specifieke smaak, anders wordt het te italiaans*
 • 1 rode peper, fijngesneden
 • 6 kleinere tortillas
 • 3 eetlepels komijnpoeder
 • 1 handje cashewnoten, rauw en in stukjes gehakt

Voor de gebakken tempeh

 • 100 gram tempeh (dit kun je vinden bij de supermarkt, en anders bij de toko), in blokjes gesneden
 • 1 eetlepel plantaardige olie
 • 2 eetlepels (vegan) barbecuesaus
 • 1 eetlepel kipkruiden

Toppings (naar smaak, maar het liefst allemaal :D)

 • avocado
 • rode ui
 • tomaten
 • koriander
 • limoen

Begin met het marineren van de tempeh. Meng hiervoor de blokjes tempeh, olie, barbecuesaus en de kipkruiden in een bakje en zet opzij. Snijd ondertussen de knoflook, ui en rode peper fijn. Bak de tempeh blokjes in een pan met een beetje olie tot ze goudbruin zijn. Verwarm ook de oven voor op 180 graden celsius.

Fruit in een andere pan de ui en peper tot de ui glazig is. Voeg nu de knoflook toe en bak twee minuten mee. Giet de tomatensaus erbij, voeg peper en zout toe plus één eetlepel komijnpoeder.

Bak in een andere pan de fijngehakte cashewnoten kort in een beetje olie en voeg daarna de kidneybonen en linzen toe, plus twee eetlepels komijn en breng dit op smaak met peper en zout. Voeg hier de gebakken tempeh aan toe en warm op tot alles warm is.

De tortillawraps doe je kort in de magnetron (ongeveer 10 a 20 seconden op middelmatige sterkte) zodat ze zacht worden. Schenk een dunne laag tomatensaus in de ovenschotel, zodat de bodem bedekt wordt. Vul de wraps op de snijplank met het bonenmengsel en één lepel rode saus per wrap. Rol ze op en leg ze in de saus. Bestrijk de wraps met een beetje olie, als je het lekker vindt als je wraps knapperig zijn, maar dit hoeft niet. Als je nog rode saus over hebt, giet dit dan ook over de wraps. Bak ze tien tot vijftien minuten in de oven tot de wraps goudbruin zijn.

Ondertussen heb je de tijd om de avocado in plakjes te snijden, de rode ui te snipperen, je limoen in partjes te snijden en de koriander fijn te hakken. Een tomaatje in kleine blokjes gemengd met gesnipperde rode ui is er echt heel erg lekker bij, maar doe vooral waar je zelf zin in hebt! 🙂 Oja en als je nog wat zielige spinazie in de koelkast hebt liggen gooi dit ook vooral op je bord. Weggooien is ook zonde. 😉

Vegan Mexicaans

Eet smakelijk!

Liefs, Ilse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s