Picture by Vladislav Nosick / Moscow / Russia

Recap 2017 & Happy 2018!

Hallo lieve allemaal!

Ik schaam me een beetje dat het super lang geleden is dat ik een blog heb geplaatst (1 november 2017…) maar daarom krijgen jullie er nu een mooie lange post voor terug. Ik neem je mee door mijn jaar 2017. Daarna vertel ik jullie alles over mijn plannen voor 2018 dus lees snel verder!

Zoals jullie in deze post konden lezen ben ik op 1 januari begonnen met veganistisch eten om te kijken wat het zou doen voor mijn buik (maag/darm) en huid. Nadat dit succesvol bleek ben ik vegetarisch gebleven en probeer ik nog steeds zo veel mogelijk plantaardig te eten. Dit jaar kwam ik er namelijk achter dat vegetarisch maar vooral veganistisch eten naast vele gezondheidsvoordelen (bijvoorbeeld minder kans op hart- en vaatziekten), ook een positieve invloed heeft op het milieu (zie dit rapport van het RIVM) en minder bijdraagt aan dierenleed (duh). Dit was voor mij echt een eye-opener, ik dacht bijvoorbeeld dat het consumeren van zuivel en eieren helemaal niets uitmaakte! Naast korter douchen of de trap pakken in plaats van de lift, kon ik nu elke dag een keuze maken die veel meer impact heeft dan dat. Hier voel ik mij nog steeds heel erg fijn bij. Lees hier ook over mijn favoriete Netflix documentaires die deze onderwerpen aanspreken.

Het afgelopen jaar heb ik veel gesprekken gehad met vrienden en familie die zich afvroegen hoe het toch kon dat zo’n bitterballen-lover ineens bijna een soort afkeer had gekregen, vooral voor vlees. Na het uitleggen van mijn beweegredenen bleken velen wel heel erg geΓ―nteresseerd en open om zich te informeren en waar nodig aan te passen. Zelfs het handjevol mensen wat dacht dat dit echt weer een van mijn bevliegingen was beseffen dat ik het meen en gelukkig wordt er overal goed rekening met mij gehouden, en komen er steeds meer vegetarische maar ook plantaardige opties in de supermarkten en restaurants (jeej!).

Ik krijg van veel vrienden en familie mee dat ze wel vaker vega(n) willen eten maar niet zo goed weten waar ze moeten beginnen. Hier hoop ik in 2018 wat aan te kunnen bijdragen! Een van mijn doelen is om deze blog weer nieuw leven in te blazen. Naast leuke en toegankelijke stukjes wil ik ook focussen op het maken van mooiere foto’s (dus niet meer zoals de insta kiekjes hieronder – ik gebruik nu een Canon camera :)).

Een ander belangrijk doel voor mij dit jaar is om te zorgen dat ik meer dingen doe waar ik energie uit haal, dan dingen die me energie kosten. De afgelopen zeven maanden waren voor mij niet altijd makkelijk door een situatie op het werk, hierdoor is mijn work-life balance erg verstoord geraakt. Nu alles weer redelijk ‘normaal’ is, wil ik me focussen op genieten van de mooie momenten en me niet te druk maken op de dingen waar ik geen invloed op heb. Misschien dat jullie af en toe op de blog wel wat hersenspinsels van me meekrijgen πŸ˜‰

In ieder geval heb ik zin in het nieuwe jaar en ik vind het hartstikke leuk om van jullie te horen in de vorm van reacties, verzoekjes, feedback of andere dingen.

Veel succes, plezier en liefde in 2018,

Ilse

PS: hier nog wat extra food-inspiration – de foto’s zijn niet perfect maar tot de volgende blogpost kun je er hopelijk even op teren πŸ™‚

Zelfgemaakte buddha bowl

Buddha bowl met gewokte paksoi, taugΓ©, ketjap tofu, kikkererwten, sesamzaadjes en rijst

Lunch inspiratie

Monbento lunchbox met parelgrutten, geroosterde kikkerwten, edamame, wortel, komkommer, spinazie, kidneybonen, gegrilde paprika, crispy tofu, hummus en sriracha

Vegan lunch in Athene

Een compleet vegan lunch buffet in het King George hotel in Athene

Vega eten Athene Karamanlidika

Heerlijk vegetarisch Grieks eten in Athene bij Karamanlidika (aanrader!!)

Aubergine en wijnbladeren

Auberginecreme en gevulde wijnbladeren in Athene

Flying Noodles Vietpho Frankfurt

Flying noodles met sla en crispy tofu bij Vietpho in Frankfurt

Vegetarische tapas

Vegetarisch tapas plateau bij een tapasbar in Offenbach am Main

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s