Review: The Bab, Amsterdam

Eerlijk gezegd zijn wij niet zo van het eten afhalen/bestellen. Vooral omdat we zelf (vinden dat we) ook heel lekker kunnen koken en van simpele gerechten kunnen genieten. Sinds we zo veel thuis zitten bestellen we wel wat vaker online. Toen we vorige week tijdens onze dagelijkse wandeling door de Pijp liepen, kwamen we langs een hip Koreaans restaurantje op het Cornelis Troostplein. Het menu zag er zo goed uit, dat we een paar dagen later besloten hier wat te bestellen. Zo kwamen we er ook achter dat naast de locatie in de Pijp, the Bab ook een locatie in Oost heeft!

Op de menukaart staan streetfood classics zoals Bibimbap, Kimchi en ook Tteokbokki en veel vegetarische opties. Wij waren met zijn vieren, zodat we lekker veel konden proeven. We bestelden het volgende:

  • 1x Bibimbap vegetarisch (rijst, groenten en een halfgebakken ei geserveerd met een gochujang saus)
  • 2x Kimchi (gefermenteerde kool – meestal zit hier vissaus in)
  • 1x Sweet Korean Fried Chicken
  • 1x Tteokbokki (plakkerige rijst cakes met spicy saus, ook hier zat vis in)
  • 1x Jap-chae met tofu
  • 1x Jap-chae met biefstuk

En dat zag er zo uit:

IMG_4808

Ik heb vooral gegeten van de Bibimbap en de Jap-chae met tofu zoals je kan begrijpen – Jap-chae is een gerecht met glasnoedels gemaakt van zoete aardappels, gebakken met paprika, spinazie, champignon en wortels. Hier zat ook een saus overheen. De rest van het gezelschap heeft wel van alles wat geproefd!

De bibimbap vonden we allemaal niet zo bijzonder. Ik heb eens bibimbap gegeten in Frankfurt (bij Sonamu), die was heel erg smaakvol. Wij vonden hier allemaal niet zo veel aan.

De jap-chae daarentegen was de duidelijke winnaar van de avond. Dit was echt een heel smaakvol en lekker gerecht (het was ook als eerst op helaas). Zeker een aanrader!

Over de kip waren de meningen verdeeld, maar hier kan ik natuurlijk niet over oordelen. Ook de tteokbokki werd apart, maar wel lekker gevonden, je moet van de plakkerige structuur houden. En de kimchi vonden we allemaal lekker.

Conclusie: een lekker restaurant, maar je moet wel weten wat je moet bestellen: de jap-chae!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s